Receptinformatie
Geen gedoe aan tafel vanavond. Je verse portie groente is vandaag namelijk undercover! Houden we de ingrediëntenlijst lekker tussen ons deze keer.
Voorbereiding
Was en snijd de aubergine in blokjes, meng deze met het zout en laat 15 minuten staan in een vergiet.
Spoel af en knijp het vocht uit de aubergineblokjes.
Pel de knoflook.
Ontpit de zwarte olijven.
Was en hak de tomaten in stukjes.
Rol van elke hamburger 4 balletjes.
Zet een pan water op het vuur voor de pasta.
Koken
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de aubergines in 5 minuten rondom bruin.
Knijp de knoflook erboven fijn.
Schep de tomatenblokjes, azijn, suiker en olijven er doorheen en bak deze 5 minuten al omscheppend mee.
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de hamburgerballetjes in 10 minuten rondom gaar en bruin.
Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Neem de pan met gebakken groenten van het vuur en pureer deze fijn tot een dikke saus.
Schep de balletjes door de saus en warm nog even door.
Giet de penne af.
Serveren
Doe de saus over in een mooie kom en knip de basilicum erboven fijn. Serveer de saus met de gare penne.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.