Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Maak de ui en knoflook schoon en snijd deze samen met de schoon geschrobde aardappelen in stukken. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de zaadlijsten. Leg de ui, knoflook, aardappel en pompoenstukken op een grote bakplaat.
Besprenkel het geheel met olijfolie, kaneel, nootmuskaat en versgemalen peper en zout naar smaak.
Koken
Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer een ½ uur gaar. Laat het even op de plaat afkoelen.
Pureer de groenten in een kookpan samen met 5 dl groentebouillon tot een smeuïge massa, met een staafmixer. Roer er dan de rest van de bouillon door en warm het geheel goed door.
Pureer de Gorgonzola en de room in een hoge mengbeker tot een gladde créme. Breng de geroosterde pompoensoep verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveren
Serveer de soep in goed voorverwarmde kommen of borden en schep er wat Gorgonzola-room in

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.