Receptinformatie
Voorbereiding
Verwijder de stronk en blaadjes van de bloemkool, blancheer de hele bloemkool gedurende 10 minuten in een ruime pan met kokend water en zout. Spoel de bloemkool af met koud water.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Pers de knoflookteentjes uit, roer dit samen met de koriander, gemberpoeder, het sap en rasp van de citroen door de yoghurt. Hak de hazelnoten fijn.
Koken
Doe de bloemkool in een grote, met wat olie ingevette, ovenschaal. Rooster de bloemkool in het midden van de voorverwarmde oven in ± 25 minuten goudbruin.
Schep het yoghurtmengsel na 25 minuten op de geroosterde bloemkool en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Zet dit nog 5 minuten terug in de hete oven.
Serveren
Serveer met gekookte krieltjes en gegrilde lamskoteletjes.
Ook lekker om de bloemkool in kleine roosjes de verdelen en dan te marineren in het yoghurtmengsel.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.