Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Zeef de bloem.
Meng de bloem en de gist in een kom.
Voeg ⅔ van de olijfolie, het lauwe water en zout toe en kneed dit tot een soepel deeg. Voeg iets meer water toe als het deeg té droog is. Als het te plakkerig blijft, voeg dan extra bloem toe.
Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op een lauwwarme plaats.
Koken
Blancheer de ongeschilde aardappeltjes 5 minuten in kokend water met wat zout en spoel ze direct koud af.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Vet een bakplaat in met 1 el olie en leg het deeg erop. Druk vervolgens de geblancheerde aardappeltjes en de gehalveerde cherry tomaatje erin. Laat het deeg nog 30 minuten afgedekt rijzen.
Bestrooi het met het zeezout, de rozemarijn en de rest van de olie. Bak het brood in het midden van de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Serveer de focaccia met een heerlijke groene salade.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.