Receptinformatie
Als het buiten wat kouder aan het worden is, krijgt Ester van Essie Healthy Life direct zin in stoofschotels. Het perfecte weer dus voor een heerlijke bonenstoof!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snij de aubergine en de pompoen in blokjes.
En snij de ui in reepjes en de paddenstoelen in kleinere stukjes.
Laat de zwarte bonen uitlekken.
Koken
Fruit de ui ongeveer 3 minuten op zacht vuur in de olijfolie en voeg daar de aubergine en de pompoenstukjes aan toe.
Bak dit ongeveer 3 minuten en doe er dan de paddenstoelenmix bij.
Voeg de tomatenblokjes toe, roer door elkaar en voeg dan de piri piri kruiden toe.
Stoof op zacht vuur ongeveer 20 minuten.
Voeg dan de zwarte bonen toe en breng op smaak met peper en zout.
Stoof nog eens 5 minuten en voeg dan de kip kebab toe.
Roer goed door en verwarm nog 2 tot 3 minuten.
Serveren
Laat de bonenstoof even staan om in te dikken en serveer dan met de wraps. Deze kun je even 20 tot 30 seconden in de magnetron verwarmen.
Snijd wat peterselie in kleine stukken, doe een lepeltje crème fraîche op de stoofschotel en strooi er de peterselie overheen.
Serveer desgewenst met wat pittige geraspte kaas.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.