stomen

Aardappelkoekjes met shiitake

Hartig bakken!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
30-40 min

Je hoeft geen zoetekauw te zijn om koekjes te bakken! Bak deze hartige aardappelkoekjes samen met de bijzondere shiitake paddenstoel. Serveer ze bij de maaltijd of eet ze als tussendoortje, maar pas op, ze zijn zo weg!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.

Boen en snijd de shiitake in stukjes.

Snipper de ui en hak de kruiden fijn.

Koken

Kook de aardappel in ongeveer 10-15 minuten gaar en zacht. Giet af en laat afkoelen.

Fruit de ui. Voeg de shiitake toe en roerbak op hoog vuur ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de afgekoelde aardappelen tot puree. Voeg de kruiden toe en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg de bloem toe en meng.

Stamp de afgekoelde aardappelen tot puree. Voeg de kruiden toe en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg de bloem toe en meng.

Doe wat aardappelpuree in de kom van je hand. Doe hier wat shiitake in en doe er nog wat puree op om het dicht te maken. Maak op deze manier koekjes van de rest van de puree en de shiitake.

Verwarm een bodempje (er moet echt een laagje in staan) olie in een pan en bak de koekjes in 5 minuten per kant goudbruin.

Serveren

Serveer de aardappelkoekjes bij de maaltijd.