Receptinformatie
Je hoeft geen zoetekauw te zijn om koekjes te bakken! Bak deze hartige aardappelkoekjes samen met de bijzondere shiitake paddenstoel. Serveer ze bij de maaltijd of eet ze als tussendoortje, maar pas op, ze zijn zo weg!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
Boen en snijd de shiitake in stukjes.
Snipper de ui en hak de kruiden fijn.
Koken
Kook de aardappel in ongeveer 10-15 minuten gaar en zacht. Giet af en laat afkoelen.
Fruit de ui. Voeg de shiitake toe en roerbak op hoog vuur ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de afgekoelde aardappelen tot puree. Voeg de kruiden toe en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg de bloem toe en meng.
Stamp de afgekoelde aardappelen tot puree. Voeg de kruiden toe en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg de bloem toe en meng.
Doe wat aardappelpuree in de kom van je hand. Doe hier wat shiitake in en doe er nog wat puree op om het dicht te maken. Maak op deze manier koekjes van de rest van de puree en de shiitake.
Verwarm een bodempje (er moet echt een laagje in staan) olie in een pan en bak de koekjes in 5 minuten per kant goudbruin.
Serveren
Serveer de aardappelkoekjes bij de maaltijd.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.