Receptinformatie
Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel waar meer dan 12 verschillende kruiden in zitten. De bekende kruidenmix verrijkt vele recepten waaronder deze heerlijke soep met aardappel en chorizo.
Voorbereiding
Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes.
Snijd de chorizo in heel kleine blokjes.
Koken
Bak de chorizo blokjes uit in een ‘droge’ koekenpan tot ze krokant zijn.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan, fruit hier de kleingesneden groeten in aan gedurende 4 minuten, strooi er dan de Rash-el-Hanout in en laat dit even mee fruiten.
Schenk er dan de bouillon op en laat de groenten, op een matig vuur, in ongeveer 15 minuten gaarkoken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Serveren
Serveer de gepureerde soep in voorverwarmde komen met in iedere kom een lepel room, wat krokante chorizo en fijngehakte koriander.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.