Bij duizenden Nederlanders staat er tussen 9 en 15 maart even geen vlees of vis op het menu. Dan is het natuurlijk weer tijd voor de Nationale Week Zonder Vlees! Heb jij elk jaar het voornemen om mee te doen, maar komt het er niet van? Met de maaltijdpakketten van Jumbo en PLUS is één week zonder vlees peanuts. Je hoeft alleen het boodschappenlijstje over te nemen en je weekmenu is gefixt.

Dag 1. Gevulde portobello’s

Dag 1 is een eitje, want je begint met gevulde portobello's met geitenkaas. Veel meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen, toch? Pakket in je mandje, tien minuutjes in de keuken en de oven doet de rest! Lees hieronder het recept.

Recept voor Gevulde Portobello's

Voorbereidingstijd:
10 min.

Zelf toevoegen:

Zwarte peper

Bereidingstijd:
20 min.

Aantal personen:
2 personen

Bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 170 graden.
• Verwijder de stelen uit de portobello‘s en snijd de stelen fijn. 
• Snijd de kastanjechampignons in reepjes. Maak de sjalot schoon en snipper deze.
• Vermeng in een kom de sjalot, pijnboompitten de kastanje champignons de geitenkaas. Voeg naar smaak peper toe. 
• Leg de portobello’s in een ovenschaal en verdeel de vulling er royaal over. Bak de portobello’s 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.  
• Was de bieslook en snijd fijn. Strooi de fijngehakte bieslook over de portobello’s voor het serveren.

Tip:
Serveer met honing er overheen
Combineer met rucola salade

Dag 2. Geroosterde tomatensoep

Deze soep is hét bewijs dat een maaltijdsoep helemaal geen ballen nodig heeft. Met geroosterde tomaat, zoete aardappel én kikkererwten. Niet alleen supervoedzaam, ook helemaal Insta-proof.

Dag 3. Groentequiche

Yes baby, op dag 3 staat er taart op het menu. Niet zomaar een hartige taart, deze is helemaal gevuld met verse groente! En de restjes neem je de volgende dag lekker mee als lunch.

Dag 4. Pompoenstamppot met hazelnoten

Zo heb je stamppot nog nooit gegeten! Wedden dat deze vegavariant ook na de Nationale Week Zonder Vlees nog regelmatig op het menu belandt?

Dag 5. Pastinaak Mosterdsoep

Een gouden combi: zo kun je pastinaak en mosterd wel noemen. Maak er op dag 5 deze heerlijke soep van, dan ben jij na de Nationale Week Zonder Vlees hier ook zeker van overtuigd!

Dag 6. Thaise Rode Curry

Een Aziatische topper met pit! Zijn de kids nog te klein of houd je zelf niet zo van heet? Gebruik de helft van het pepertje of voeg het later op de borden van de liefhebbers toe. Enne, de kippendijfilet in dit recept vervang je natuurlijk door vega kip of tofu!

Dag 7. Boltosti's met mozzarella

De allerlaatste dag maken we het éxtra makkelijk voor je: snij een bolcourgette doormidden en beleg hem met mozzarella, pesto en tomaat. Even in de oven... klaar! Op de bank met je bordje op schoot en je zondagavond kan niet meer stuk.

Lees verder
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar