Receptinformatie
Niks leuker dan de liefde(s) van je leven te verwennen op Valentijnsdag. Hoe? Wat dacht je van een tweede dessert?
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Smelt 25 gram boter tot deze zacht maar niet bruin is.
Meng de bloem, de vanillesuiker, een snufje zout en het bakpoeder goed door elkaar.
Klop het ei en de helft van de melk erdoorheen.
Klop daarna beetje voor beetje de rest van de melk erdoorheen tot het een glad beslag is.
Roer dan de boter door het beslag.
Koken
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Verhit een beetje boter in een hartvormig koekenpannetje en schep daar ⅛ van het beslag in (een laagje van 0.5 centimeter).
Bak het pannenkoekje zachtjes gaar tot de bovenkant droog is en keer daarna om de andere kant nog 1 minuut te bakken.
Doe de gebakken pannenkoekjes op een ovenvast bord en zet in de oven om warm te houden.
Bak zo nog 7 pannenkoekjes.
Serveren
Serveer de pannenkoekjes per twee op mooie borden, bestrooi ze goed met poedersuiker en rangschik er fruit naar keuze bij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.