Receptinformatie
Een knapperige bladerdeegtompoes met sla, kip en zelfgemaakte kruidenmayonaise. Lekker voor zomerse dagen! Voor een vega versie beleg je de tompoes met plakjes hardgekookt ei in plaats van kip.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de bladerdeegplakjes in 10 minuten ontdooien.
Halveer de bladerdeegplakjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze dun met de olie.
Hak de groene kruiden fijn.
Koken
Bak de bladerdeegplakjes 15 minuten in de oven gaar en bruin.
Meng de mayonaise met de creme fraiche en roer de kruiden erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Neem de gebakken bladerdeegplakjes uit de oven en bestrijk ze met de kruidenmayonaise.
Beleg de helft van de plakken (8) met veldsla en kipfilet.
Leg de resterende bladerdeegplakjes met de mayonaisekant naar beneden op het beleg.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.