Receptinformatie
Deze peertjes zien er misschien tijdrovend uit, maar niets is minder waar! Binnen 25 minuten zet jij deze kunstwerkjes op tafel. Heeft je bezoek mooi even de tijd om uit te buiken.
Voorbereiding
Breng de wijn met de suiker en kruiden in een diepe pan aan de kook en laat dit tien minuten pruttelen.
Koken
Voeg de peren toe en kook nog 10 minuten. Zorg ervoor dat als je er een mes in steekt, ze niet uit elkaar vallen.
Haal ze uit de wijn en dep ze goed droog met keukenpapier. Laat afkoelen.
Smelt intussen de chocolade en verkruimel de stroopwafels grof.
Doop de droge peren één voor één in de chocolade, laat iets afkoelen zodat de chocolade iets harder is maar nog wel plakt en rol ze vervolgens rond in de stroopwafelkruimels.
Laat verder afkoelen.
Serveren
Serveer ze op een mooi bordje met eventueel een klodder crème fraîche.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.