stomen

Spruiten-shakshuka

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Niet zo’n fan van spruitjes? Na deze shakshuka ben je echt helemaal om. Hoe leuk is dit op je borrelplank?!

Voorbereiding

Koken

Serveren

versfestijn Diner of borrel? Maak er één Groot Versfestijn van!

Voorbereiding

Versnipper de ui en snijd de paprika en de rode peper in stukjes.

Maak de spruiten schoon.

Koken

Fruit de ui in een pan samen met olijfolie totdat het zacht is.

Voeg de rode peper en spruiten samen met de paprika en tomaten uit blik toe aan de pan. Laat 15 minuten pruttelen.

Voeg de honing, tijm, peper en zout toe. Maak vervolgens 3 of 4 kuiltjes waar je voorzichtig de eieren in openbreekt.

Laat opnieuw 10 minuten pruttelen met de deksel half op de pan tot de eieren gaar zijn.

Serveren

Heerlijk om ook wat brood in te dippen.