stomen

Roergebakken spruitjes met verse gember en appel

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruitjes in 4 minuten beetgaar.

Pel ondertussen de ui en de knoflook en versnipper ze.

Schil de gember en hak het fijn.

Schip de appel en snijd het in 16 partjes. Halveer daarna de partjes.

Koken

Verhit de olie in een wok.

Fruit de ui, knoflook en gember even mee tot het mengsel gaat geuren.

Voeg vervolgens de spruitjes toe en roerbak ze ongeveer 4 minuten.

Bak de laatste 2 minuten de appel mee.

Voeg tenslotte de chilisaus toe en laat de spruitjes nog ongeveer 5 minuten sudderen.

Bak de runderreepjes in een hete pan bruin. Peper en zout op het laatst toevoegen anders verliest het vlees haar vocht.

Meng de reepjes door de spruitjes. Als je van een bite houdt, kan je een beetje chili poeder toevoegen.

Maak de noedels klaar zoals omschreven is op de verpakking.

Serveren

Doe de noedels op een bord en daar bovenop de spruitjes met het vlees.