Receptinformatie
Koken
Maak de sjalotten schoon en snijd ze vervolgens heel fijn, smelt 50 gram van de boter in een pan met dikke bodem en fruit hier eerst de fijngesneden sjalotten in. Voeg dan 1 eetlepel tijmblaadjes en de risottorijst toe. Roer alles goed om tot alle rijst glanst.
Blus het geheel af, schenk in één keer alle wijn op de rijst roer alles goed om en blijf roeren. Voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe, blijf roeren en voeg pas een volgende hoeveelheid bouillon toe als alle eerdere bouillon helemaal is opgenomen door de rijst. De risotto is na ± 20 minuten ‘gaar’.
Rasp de gekookte bietjes grof. Wel de rookworst in heet water.
Snijd de warme rookworst in plakjes, de kaas in kleine blokjes, schep ze samen met de geraspte bietjes door de bijna gare risotto en laat deze nog 5 minuten meewarmen. Draai het vuur uit, zet de deksel even op de pan.
Serveren
Schep de rode biet-risotto in voorverwarmde borden en serveer direct.
TIP: ook lekker om in plaats van rookworst magere spekblokjes mee te bakken met de sjalotten.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.