Receptinformatie
Met deze rode bieten cheesecake scoor je sowieso punten! In twintig minuutjes voorbereid en hup de koelkast in. Dan hoef je 'm de volgende dag alleen nog op tafel te zetten. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
Voorbereiding
Bekleed een ronde springvorm met bakpapier.
Koken
Smelt de roomboter in een pan op laag vuur. Maal ondertussen de koekjes fijn met een keukenmachine.
Doe de gemalen koekjes bij de gesmolten roomboter, roer goed door elkaar en doe het mengsel in de springvorm. Druk het goed aan.
Zorg dat er ieder geval een randje overblijft aan de bovenkant.
Mix nu de roomkaas met de poedersuiker, vanille en bietensap. Voeg een extra eetlepel bietensap toe als je je taart éxtra roze wilt!
Klop in een andere kom de slagroom stijf.
Voeg de slagroom schep voor schep toe aan de roomkaas en mix het met een spatel totdat het een goed geheel is.
Giet het mengsel in de springvorm en laat dit minimaal 8 uur in de koelkast staan.
Serveren
Maak het geheel eventueel af met wat geschaafde chocolade.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.