Receptinformatie
Oehlala, dit is een heel decadent taartje. Een geweldige combinatie van zoetzachte peer en diepdonkere chocolade. Pure verwennerij!
Voorbereiding
Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd in plakjes.
Hak de chocolade in stukken.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een taart- of springvorm met bakpapier (zodat het beslag er niet uit loopt) en vet in met boter of olie.
Koken
Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Meng de melk, suiker, eieren en het vanillemerg. Zeef de bloem en het cacaopoeder erbij en meng tot een dun beslag.
Leg de peerplakjes in een waaier op de bodem van de vorm. Giet het beslag op de peerplakjes, het is prima als ze een beetje gaan drijven. Verdeel driekwart van de chocolade erover.
Bak ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Leg er na 30 minuten wat aluminiumfolie op.
Serveren
Haal de taart uit de oven en strooi de achtergehouden chocolade erover.
Laat nog even in de vorm staan en haal de taart dan voorzichtig eruit.
Serveer warm. Lekker met een bolletje ijs erbij.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.