Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de aubergines in de lengte in vieren. Zitten er bruine pitjes in de kern, haal de kern er dan uit en gooi weg
Maak van de kwarten partjes zo groot als een vinger. Doe in een bakblik een scheutje olijfolie.
Schep alle stukjes door elkaar zodat overal op de aubergine wat olie zit, bestrooi dan met oregano, dan krijgt de aubergine een heerlijke smaak.
Laat in een hete oven grillen. Keer de stukken om met een tang en laat de andere kant bruin bakken. Kruimel de peper in stukjes en strooi over de aubergine.
Koken
Snipper de knoflook en de steeltjes van de basilicum en bak deze in een grote pan.
Voeg de aubergines toe en een scheutje azijn en de gezeefde tomaat. Roer voorzichtig en laat 10 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper en roer er een handje basilicumblaadjes door.
Kook de spaghetti in een pan gezouten water beetgaar. Giet af, houd wat kookvocht apart en schep de spaghetti door de saus, voeg wat kookvocht toe als het te droog wordt.
Serveren
Garneer met nog wat basilicum en geraspte kaas en een scheutje olijfolie.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.