Receptinformatie
Voorbereiding
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en bestrooi het met peper en zout naar smaak. Bestrooi ze met maïzena. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook heel fijn.
Snijd de prei in de lengte in, laat het uiteinde (de worteltjes) er aan zitten, waaier ze uit en spoel ze onder lauw stromend water af. Snijd de prei dan in halve ringetjes.
Koken
Verwarm in een stoofpan 25 gram boter, doe hier direct de ui en knoflook in. Laat deze iets bruin kleuren, voeg dan de paprika en prei toe. Strooi hier de kruiden op en het groentebouillonblokje en tenslotte de wijn. Bak in een koekenpan de vleesreepjes aan, voeg ze toe aan de groenten.
Stoof de groenten en het vlees in ongeveer 15 minuten in een gesloten pan gaar. Maak het geheel verder op smaak af met versgemalen peper.
Serveren
Serveer de paprikastoof met gekookte rijst en een komkommersalade.
Variatietip: Vervang een deel van de paprika door tomaten en voeg in blokjes gesneden aardappel toe.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.