Receptinformatie
Een dierendag-diner: hoe leuk is dat? En je hoeft het niet alleen bij panda's te houden, maak je eigen dierentuin door allemaal je eigen lievelingsdier te laten badderen in de soep.
Voorbereiding
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Was de wortelen en snijd deze in stukjes.
Snipper de ui en hak de peterselie fijn (houd wat achter voor de garnering).
Kook een halve liter water en los het bouillonblokje hierin op.
Koken
Fruit de ui en bak de paddenstoelen. Zet apart.
Kook de rijst en de worteltjes. Zet de rijst van het vuur af. Houd de worteltjes warm in de pan.
Smelt de boter in een ruime pan tot hij een klein beetje bruin wordt. Zeef de bloem en roer beetje bij beetje erdoor tot een glad mengsel. Laat een paar minuten koken.
Voeg al roerend de bouillon toe. Meng tot een gladde saus. Laat 5 minuten zacht koken.
Voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en peterselie. Roer de paddenstoelen met ui erdoor en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Serveren
Maak van rijst het hoofd van een beer. Knip oogjes en een snuitje uit het norivel; plak vast met water. Maak van twee rolletjes rijst armen.
Schep de ragout in diepe borden. Garneer met peterselie. Zet het hoofd van de beer tegen de rand, op de ragout. Leg zijn armen ervoor, alsof hij in het bord ligt te badderen.
Leg de worteltjes erbij of serveer ernaast.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.