stomen

Ontbijt pannenkoekjes met appelringen

Receptinformatie

Pannenkoeken
4 personen
Ontbijt
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Koken

Serveren

Koken

Doe het tarwemeel, de vanille suiker, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een mengkom en meng alles goed door elkaar.

Kluts de eieren en voeg deze samen met de melk toe aan het meelmengsel.

Klop het beslag met een garde goed door tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Laat het beslag even staan terwijl je verder gaat met de appels.

Was de appels. Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels. Snijd ze vervolgens in dunne ringen.

Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Schep met een lepel 3 hoopjes beslag in de pan om zo kleine pannenkoekjes te vormen. Leg in elk pannenkoekje een appelring.

Draai de pannenkoekjes na enkele minuten om en bak ze nog even aan de andere kant. Bak zo 12 pannenkoekjes.

Serveren

Neem 3 of 4 borden. Leg de pannenkoekjes op de borden en serveer ze met siroop, kaneelsuiker of poedersuiker.