Receptinformatie
Ontbijten met ijsjes? Jazeker! Dat kan met deze ijsjes gemaakt met aardbei, Griekse yoghurt en granola. Ze zijn gezond én schelen je tijd in de ochtend.
Voorbereiding
Recept voor 6 ijsjes. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Halveer de aardbeien en doe ze in een kom. Prak de aardbeien vervolgens met een vork fijn. Er mogen nog wat stukjes aardbei in de puree zitten, het hoeft dus geen gladde puree te worden.
Snijd de basilicumblaadjes flinterdun en meng deze met de aardbeienpuree.
Roer de honing of agavesiroop door de yoghurt.
Koken
Nu is het tijd om de ijsvormpjes te vullen. Verdeel eerst de aardbeienpuree over de vormpjes.
Leg daar een laagje van de yoghurt op.
Eindig met een laagje granola. Druk de granola een beetje in de yoghurt.
Verdeel tot slot een beetje honing of agavesiroop over de granola, zodat de granola aan elkaar blijft plakken wanneer je de ijsjes uit hun vorm haalt.
Steek de stokjes in de ijsjesvorm en zet de ijsjes in de vriezer en vries ze minimaal 6 uur in. Doe dit bijvoorbeeld in de avond zodat je de volgende dag meteen kunt genieten van een zelfgemaakt ijsje.
Serveren
Haal de ijsjes voorzichtig uit de vorm door ze kort te verwarmen in je handen. Eet smakelijk!

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.