Receptinformatie
Deze loempia’s kunnen écht altijd. Want ze zien er niet alleen super uit, ze zitten ook nog eens bomvol verstopte witlof. En al zeggen we het zelf; dit is een top combo!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof en snijd de witlof in dunne reepjes.
Boen of schil de wortels en rasp ze grof.
Koken
Klop het ei en bak er een dun omeletje van. Haal uit de pan en laat afkoelen. Snijd in dunne reepjes.
Roerbak de witlof en de wortel kort op hoog vuur. Roer de hoisinsaus erdoor. Voeg de omeletreepjes en sesamzaadjes toe.
Leg een vel loempiadeeg op 'n plankje met een van de punten naar je toe. Leg ¼ van het groentenmengsel op de onderste helft van het vel. Leg er wat taugé bovenop.
Let op: gebruik je filodeeg? Vouw het vel dan eerst één keer dubbel.
Vouw de onderste punt over de vulling heen. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol naar boven op tot een rechthoekige loempia.
Bestrijk de loempia’s met wat olie en bak ze direct in de Airfryer: ongeveer 10 minuten op 180 graden. Draai ze halverwege de bereidingstijd.
Serveren
Serveer met zoete chilisaus of satésaus.
Heb je geen Airfryer? Deze snack is ook klaar te maken in de oven! Tel 20 graden bij de temperatuur op en vermenigvuldig de bereidingstijd met 1,5.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.