Receptinformatie
Sweet cherry! Deze verfrissende en alcoholvrije cocktail met kersen is perfect als zomerse verfrisser. Garneer met een blaadje salie en serveer deze smakelijke mocktail met een papieren rietje voor een extra feestelijke touch. Geloof ons: dit wordt je nieuwe favoriete kersenmocktail.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Ontpit de kersen.
Koken
Kook de kersen 15 minuten met een klein laagje water in een steelpan.
Stamp de kersen fijn, doe er een schep suiker bij, een blaadje salie en een glas water. Laat het geheel weer 15 minuten pruttelen.
Haal de pan van het vuur en laat het even afkoelen.
Zeef het kersenmengsel. Tip: van de 'prut' die overblijft maakt je supermakkelijk jam!
Serveren
Doe wat ijsklontjes in een glas en schenk het glas hierna voor de helft vol met bruiswater.
Schenk nu een scheut kersensiroop erbij (naar smaak).
Maak het geheel af met een blaadje salie en serveer eventueel met een papieren rietje!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.