Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de spruitjes schoon. Pel de uit en snijd deze klein.
Kook de pasta in bouillon of ruim kokend water met zout beetgaar en laat hem uitlekken.
Koken
Verhit de olie en bak hierin de pancetta of het ontbijtspek uit.
Voeg de ui en eventueel de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
Voeg de spruitjes toe en bak deze al omscheppende, zodat ze aan alle kanten met het vet in aanraking komen.
Doe de verse of gedroogde kruiden met de in blokjes gesneden tomaten erbij en breng op smaak met peper, iets suiker en zo nodig zout.
Laat de spruitjes in ca. 12 minuten beetgaar stoven. Bind de saus eventueel met allesbinder.
Schep de uitgelekte pasta door de spruitjes met saus.
Serveren
Garneer met verse basilicum.
Serveer er geschaafde oude Goudse, Pardano of Parmezaanse kaas bij.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.