Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de ui en knoflookteentjes schoon en snijd ze heel fijn.
Rasp de gemberwortel en houd een eetlepel hiervan apart.
Meng het gemalen korianderzaad met de cayennepeper en kardamon.
Koken
Verwarm de olie op een laag vuur in een soeppan en doe de specerijen er samen met de geraspte gember in. Laat dit op een laag vuur ‘mijoteren’. (Stoven op een heel laag vuur zonder bruin te worden) Voeg na 2 minuten de ui en knoflook toe.
Schil de worteltjes en snijd deze in kleine stukjes, voeg ze toe aan de rest en schenk er de bouillon en kokosmelk op. Laat de wortelsoep in ongeveer 15 minuten gaarkoken.
Pureer de soep met een staafmixer en maak deze verder op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.
Rasp de schil van de limoen roer dit door de kokosrasp.
Serveren
Serveer de wortelsoep in voorverwarmde borden en bestrooi tenslotte met wat kokosrasp.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.