Receptinformatie
Voor deze nuggets hoef je én niet meer door de drive-thru én er komt geen vlees aan te pas. Ontzettend milieubewust en ook nog eens heel erg lekker!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de champignons schoon. Snijd grote stukken eventueel door midden.
Klop de eieren los en meng het bloem met een gewenste hoeveelheid paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
Wentel de champignons eerst door het ei en daarna door de bloem. Tik het overtollige bloem van de champignons af.
Wentel de champignons met bloem nog een keer door het ei en daarna door de cornflakes. Zorg dat de champignons volledig zijn bedekt, maar klop de overtollige flakes er weer van af.
Koken
Verhit de olie of de frituurpan en frituur de champignons in niet te grote hoeveelheden zo'n 6 minuten en geef ze na 3 minuten een tikje met een vork zodat ze omdraaien.
Frituur de champignons aan alle kanten gelijkmatig bruin.
Laat de champignons uitlekken op een stukje keukenpapier.
Serveren
Serveer ze met barbecuesaus, knoflooksaus of mayonaise.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.