Gebakken eendenborst met spruitjespuree
Receptinformatie
Voorbereiding
Breng in een waterkoker 3-4 dl water aan de kook.
Halveer de aardappels.
Snipper de ui.
Snijd de vetkant van de eendenborstfilets met een mooi kruispatroon in tot op het vlees.<BR>Pel de knoflooktenen.
Koken
Leg de aardappels in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de aardappels 15-18 minuten voor.
Smelt de boter of margarine in een kleine braadpan. Fruit hierin het uitje glazig. Schep de spruitjes erbij en roer om. Voeg de fond toe, dek de pan af en stoof de spruitjes op laag vuur gaar in 15 minuten.
Verhit een braadpan droog voor. Bak hierin de eendenborstfilets op de vetkant 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte. Bestrooi de vleeskant met wat peper. Leg zodra er vet vrijkomt de aardappels met de kruimkant naar beneden in de pan. Leg de knoflookteentjes ertussen. Keer de aardappels regelmatig om. Bak daarna de eendenborstfilets aan de vleeskant in 2-3 minuten mooi bruin.
Pureer de spruitjes met de staafmixer tot een gladde puree. Zet de pan op laag vuur. Roer scheutje voor scheutje de room erbij. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.