Receptinformatie
Quiche of hartige taart: waarom eten we dat eigenlijk niet elke dag? Een supermakkelijke maaltijd wanneer alles snel-snel moet, je kunt er je restjes in kwijt én wanneer je er iets meer van maakt kun je er praktisch de hele week van eten. Deze courgettetaart maak je met de sprirelli, wat zorgt voor een heerlijke textuur!
Wil je nog meer maken met je spiraalsnijder? Maak eens courgetti!
Voorbereiding
Schil de groenten met de spirelli in lange linten.
Klop de eieren los met de room
Bekleed een springvorm met bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Koken
Verdeel de groentelinten in de bakvorm.
Breng het roommengsel op smaak met peper en zout, giet over de linten. Druk de linten een beetje aan, zodat ze onder de room staan.
Verdeel de kaas over de taart en bak in 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Serveren
Laat de taart 5 minuten afkoelen en verwijder de metalen rand van de vorm.
Snijd de courgettetaart in mooie kleine puntjes. Doe in een afsluitbare doos en neem mee naar de picknick.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.