Receptinformatie
Je vaart goede koers met deze verrukkelijke en makkelijk te maken courgettebootjes. En daar komt geen ‘diepvries kapitein’ aan te pas!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak de courgettes schoon, halveer ze in de lengte en hol ze met behulp van een theelepel een beetje uit. Bewaar het vruchtvlees.
Snijd de cervelaatworst in kleine blokjes.
Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
Hak de pistachenootjes grof.
Koken
Verhit de olie en bak de cervelaatblokjes en de paprikablokjes 3 minuten.
Roer het uitgeschraapte courgette vruchtvlees erdoor en bak 2 minuten mee.
Schep de pistachenootjes erdoor.
Vul de courgette helften met het cervelaatmengsel, zet de helften in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de courgettes in 15 minuten in de oven gaar.
Serveren
Serveer de courgettebootjes met rijst.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.