Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de gewassen aubergines in lange heel dunne plakken.
Maak het gehakt aan met zout, peper, gesnipperde ui en knoflook, peterselie en paneermeel.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een langwerpige ovenschaal in met olie.
Pureer de (ontvelde) vleestomaten met het bouillontablet en schenk de tomatenpuree in de schaal.
Vorm kleine rolletjes van het gehakt (zoveel als er aubergineplakken zijn) en leg deze stuk voor stuk op de plakken aubergine. Rol de plakken op, zet ze eventueel vast met een cocktailprikker en leg ze in de tomatensaus.
Koken
Grilleer de aubergine plakken in een grilleerpan of onder een hete grill goudbruin.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak de aubergines gaar in 35-40 minuten. Mocht het gerecht te donker worden, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.
Serveren
Garneer met peterselie. Lekker met spaghetti.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.