Receptinformatie
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de aubergines in lange plakken van ± 1,5 cm dikte. Snijd de kaas in 8 ‘paaltjes’.
Bestrooi de aubergine plakken met zout en laat ze 10 – 15 minuten liggen zodat het te veel aan vocht ontrokken wordt.
Koken
Bak de met wat olie ingevette plakken om en om gedurende ± 8 – 10 minuten aan beide kanten om en om, op het BBQ-rooster.
Verwarm de oven voor op 180˚C of leg ze op een ingevette schaal op de BBQ.
Pureer de paprika’s, amandelen, olijven, ansjovis, oregano en honing in een hoge mengbeker met een staafmixer tot een ‘tapenade’, voeg een eetlepel olijfolie en versgemalen peper toe.
Besmeer de gegrilde plakken aubergine met de tapenade, leg op iedere plak een ‘paaltje’ kaas en rol de aubergines op. Steek ze vast met een prikkertje.
Serveren
Leg ze in een ingevette ovenschaal en verwarm ze nog even in de voorverwarmde oven. Serveer eventueel met een tomatensaus en een salade.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.