Receptinformatie
Knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant: deze aubergine frietjes uit de airfryer zijn je nieuwe favoriete snack!
Koken
Was en snijd onderkant en de bovenkant van de aubergine en halveer door de breedte. Snijd beide helften in frietjes van ongeveer een centimeter dik.
Meng de panko of het paneermeel, de Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, chilivlokken en het zout samen in een kommetje.
Klop de eieren los in een ander kommetje en doe de bloem in een derde kommetje.
Haal de aubergine door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste met een vork door het broodkruimmengsel. Herhaal met de rest van de auberginefrietjes.
Vet het mandje van de airfryer in met wat olijfolie en spray eventueel wat olijfolie over de frietjes.
Bak voor 10-12 minuten op 180 graden in de airfryer. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken en bak eventueel in meerdere rondes.
Serveren
Serveer met een dip naar keuze.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.