Receptinformatie
Gebruik een aantal koppen / punten van de asperges in een heerlijke amuse van asperge en aardbei. En de rest van de asperges kunnen prima in een romige Aspergesoep met tijm.
Voorbereiding
Snijd de taaie onderkanten van de asperges en schil ze met een dunschiller. Houd de punten / kopjes van de asperges apart voor de garnering.
Koken
Pureer de bijna gaargekookte asperges (circa 20 minuten) in het kookvocht (samen 500 gram) tot dat het een gladde massa / puree is.
Breng 1 dl van deze puree met de suiker aan de kook en voeg de in koud water geweekte (uitgeknepen) gelatine blaadjes toe. Voeg deze puree weer bij de rest van de puree en laat dit op ijs afkoelen totdat het begint te stollen.
Spatel nu de slagroom er door heen. Giet deze puree in vochtige vormpjes en laat het in de koelkast opstijven.
Breng het sap van de drie bloedsinaasappels aan de kook en laat dit met het in water opgeloste aardappelzetmeellicht binden.
Laat dit afkoelen en voeg indien nodig iets extra bloedsinaasappelsap toe als het geheel te dik is geworden.
Bestrooi de frambozen met citroensap en de witte basterdsuiker.
Zet de puddinkjes even in een een kommetje warm water, zodat deze makkelijker uit de vormpjes loskomen. Plaats de puddinkjes in het midden van een bord.
Serveren
Garneer als laatste de puddinkjes met de aspergepunten, gemarineerde frambozen en munttopjes.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.