Receptinformatie
Voorbereiding
Kook de eieren in een pan met ruim water in ± 8 minuten hard, laat ze direct ‘schrikken’ onder koud stromend water. Pel ze direct, hak vervolgens 3 eieren heel fijn en druk 1 ei door een zeef tot ‘mimosa’.
Snijd het brood in kleine blokjes en week ze in een klein beetje water tot ze iets ‘opzwellen’.
Snijd de tomaten in heel kleine stukjes, pel en snijd de knoflook heel fijn.
Snijd de ham in heel dunne reepjes.
Koken
Knijp het brood uit, doe dit samen met 3 eieren, de tomaten, knoflook, azijn en olijfolie in een blender en pureer het geheel tot een romige tomatensoep.
Laat de soep door en door koud worden in de koelkast.
Serveren
Serveer de Almorejo gegarneerd met de reepjes Serranoham en Mimosa van ei.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.