Receptinformatie
Koken
Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant af. Kook de asperges voor zo'n 5 minuten en laat ze afkoelen in het kookvocht.
Spoel ondertussen de zalm af met koud water en laat deze drogen op keukenpapier. Vet de bakpan licht in met olijfolie en laat de pan goed heet worden. Bak de zalm 7 minuten op de huid. Beweeg de pan zachtjes na 2 minuten. Bewaak de temperatuur goed, de pan mag niet te heet worden. Draai de zalm voorzichtig om en laat de andere kant nog 3 minuten bakken.
Kook de pasta volgens beschrijving op de verpakking. Doe voldoende zout in het water tijdens afkoken. Giet af en spoel met heet water het zetmeel van de pasta af.
Doe de pasta in de pan en voeg boter en room toe. Laat het op het vuur warmen met wat druppels truffelolie erdoor.
Maak in een bakje de rucola aan met een beetje olijfolie, citroen, peper en zout.
Serveren
Verdeel de pasta over vier diepe borden. Leg per bord drie asperges op de pasta. De zalm leg je hier bovenop met de huid naar boven. Op elk stukje zalm leg je een pluk rucola en garneer het met geraspte Parmezaanse kaas. Et voilà, eet smakelijk!
Geen visliefhebber? Probeer het anders eens met dungesneden biefstuk of met een Portabello paddenstoel.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.