Op zoek naar een lekker hapje om aan je visite te serveren? Het eeuwige toastje een keer vervangen? Of gewoon zin in een koolhydraatarme snack? Probeer eens deze witlofschuitjes:
De langwerpige bladeren van de witlof staan van nature een beetje bol. Met een beetje fantasie zie je het meteen: ideaal als bakje voor een hapje! Met deze zogenaamde witlofschuitjes kan je alle kanten op: vullen met Hollandse garnalen en rivierkreeftjes zoals hierboven, gegarneerd met een beetje krulpeterselie. Maar denk bijvoorbeeld ook aan stukjes appel, hazelnootjes en spek, of geitenkaas, honing en tijm.
Zo maak je de witlofschutijes
- Snijd het kontje van de witlof af.
- Maak de witlofbladeren los en was ze.
- Sla de kern over, deze is altijd wat bitter.
- Dep de blaadjes goed droog en laat ze nog even drogen op een stukje keukenpapier.
- En nu de vulling naar keuze erin!
Wat serveer jij het liefste in witlofschuitjes?