Heb je van de week een halve koolraap gebruikt voor in de soep? Of een beetje koolraap aan je aardappelpuree toegevoegd? Grote kans dat je dan nog een stuk van de knol over hebt. En wat kan je daar nou eens mee doen?

Als je een restje koolraap hebt, kan je hier een heel lekker bijgerecht van maken. Bijvoorbeeld door het te roosteren! Een hele koolraap is genoeg als maaltijd voor 4 personen (voor bij groente en vlees bijvoorbeeld). Als je een halve koolraap of minder hebt is dit genoeg voor 2 personen, maar ook een heerlijk bijgerecht voor grotere gezelschappen! Koolraap roosteren doen je zo:

Koolraap roosteren

Schil de koolraap, bijvoorbeeld met een dunschiller, en snijd hem in kleine blokjes. Leg de blokjes koolraap op een bakplaat en sprenkel hier olijfolie, zout en peper overheen. Rooster de koolraap op 220 graden zo’n 40 minuten lang, tot de blokjes zacht zijn. Schep de blokjes om met een halve teelepel appelazijn en een beetje gehakte peterselie. Eet smakelijk!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar