Of je nu een echt groentemonster bent of een moeilijke eter: iedereen kan wel wat tips gebruiken om groente (nog) lekkerder te maken. Al is het maar om een keer een andere bereiding uit te proberen en lekker te variëren. Met deze tips laat jij groente (weer) een hoofdrol spelen in je gerechten en worden ze nog lekkerder!

Spreads en dips

Om aan je 2 ons per dag te komen is groente eten tijdens het avondeten vaak niet genoeg. Maar ook tijdens je lunch kan je heel makkelijk wat groente binnenkrijgen. Door plakjes tomaat/komkommer en wat sla op je broodje te doen of een lekkere kom soep of salade te eten, maar ook door broodbeleg gemaakt van groentes te eten. Je kan de lekkerste spreads en dipjes maken waar groentes door heen zitten. Denk bijvoorbeeld aan bietenspread, guacamole en hummus met pompoen.

Omtoveren in pasta

Sommige groentes lenen zich er heel goed voor om zich om te laten toveren tot pasta. Groentespaghetti maak je heel makkelijk met een Spirelli of een juliennesnijder. Als je dit niet in huis hebt kan het ook met een kaasschaaf of dunschiller. Maak dunne reepjes van bijvoorbeeld courgette, wortel of pompoen en kook deze kort. De groentespaghetti serveer je in plaats van pasta, met dezelfde saus die je normaal maakt. Zullen ze het door hebben?

Frietjes en chips

Dit is nog eens twee vliegen in één klap: gezond snacken en tegelijkertijd groente eten! Er zijn heel veel groentes waar je zelf heerlijke frietjes of chips van kan maken. Voor frietjes snijd je de groente in reepjes, liefst met de schil er nog aan. Denk aan bijvoorbeeld wortel, pastinaak, knolselderij of zoete aardappel. Een klein beetje olijfolie en zeezout eroverheen en in de oven op 200 graden voor een half uur. Als je zelf chips wilt maken schaaf je hele dunne plakjes van de groente. Denk aan bijvoorbeeld aardpeer, zoete aardappel of bietjes. Ook hier een heel klein beetje olie overheen en wat zout of kruiden, en 10 minuutjes in de oven op 220 graden. Gezond smullen!

Verstoppen in puree

Gaat aardappelpuree er makkelijk in, maar zijn groentes een probleem? Je kan heel makkelijk groentes mee pureren. Vaak wordt de puree er zelfs lekkerder van, want veel soorten groente maken het wat zoeter. Denk aan wortel, pompoen of aardpeer, maar ook aan bijvoorbeeld knolselderij, erwten of kool. Een stapje verder gaan kan natuurlijk ook! Een puree van alleen zoete aardappel of pastinaak is ook heerlijk.

Groenteburgers

Door in plaats van een stukje vlees of vis een keer een groenteburger te eten krijg je makkelijk nog meer groente binnen tijdens het avondeten! In je groenteburger kan je alle soorten groente verwerken die je maar kan bedenken. Courgette, aubergine, wortel, maar ook paddestoelen! Hier vind je meer tips voor de lekkerste groenteburgers.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar