Cherrytomaatjes zijn vaak al een smaakexplosie op zich, en in combinatie met andere ingrediënten wordt het vaak helemaal een feestje. Perfect als borrelhapje of bijgerecht: tomaatjes op een stokje.

Het meest bekende tomaatje op een stokje is de traditionele Italiaanse caprese spies. Dit is de minivariant van de traditionele Italiaanse salade caprese (caprese betekent in de stijl van Capri, waar deze salade vandaan komt). In de minivariant combineer je cherrytomaatjes, bascilicumblaadjes en kleine bolletjes mozarella op een spiesje. Het recept vind je hier.

In deze blog een ander recept voor tomaatjes op een stokje: in de vorm van een pincho. Een pincho is een typisch Spaans hapje: een klein belegd broodje. De combinatie van geitenkaas, rauwe ham, tomaat op een stukje brood met wat rucola maakt dit een heerlijk voorgerecht of zomers hapje.

Ingrediënten

  • Sneetjes stokbrood (16 stuks)
  • 250 gram geitenkaas (in rondjes)
  • 16 plakjes rauwe ham
  • 16 (Chica) cherrytomaatjes
  • Handje rucola
  • 8 eetlepels pesto
  • 16 satéprikkers

Bereiden

Leg de stukje stokbrood gespreid op een broodplank of groot bord neer. Zorg dat ze goed uit elkaar liggen.

Besmeer de stukjes stokbrood met de pesto. Varieer met rode en groene pesto zodat ze allemaal een andere smaak hebben.

Verdeel de rucola over de broodjes.

Wikkel de plakjes ham om de stukjes geitenkaas en leg de stukjes op de broodjes neer.

Prik een tomaatje aan een prikkertje en prik deze op de stokbroodjes. Serveer ze op een een broodplank, bord of deel ze uit!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar