Popeye at niet voor niets veel spinazie… het is een ijzersterke bladgroente! 3 weetjes over spinazie:

Hele bladeren

Spinazie kan je het beste niet snijden. De groente wordt hierdoor bederfelijk en verliest zijn voedingsstoffen. Even laten uitlekken in een vergiet en vervolgens met aanhangend water, zonder extra water toe te voegen, in enkele minuten koken. Wil je grove spinaziebladeren in een salade verwerken en zachter van smaak maken? Bedruppel ze dan met wat kokend water zodat ze iets slinken. 

Krachtpatser

Popeye at niet voor niets veel spinazie… het is een echte krachtpatser. Ben je moe en futloos? Eet dan spinazie! De bladgroente bevat veel foliumzuur en ijzer. Deze voedingsstoffen helpen bij het vervoeren en vrijmaken van energie in je lichaam. Maak er eens een heerlijke salade van of doe er een handje van in je ochtend smoothie voor een energieboost!

Recepttips

Oké aan de spinazie dus! Wat voor lekkers kan je ermee maken? Wat dacht je van rauw in een salade met gegrilde paprika? Verwerk het een keer in een lekkere luie spinazielasagne, of in deze popeypasta. Ook lekker: spinaziesoep met champignons.

Wat eet jij het liefste met spinazie? 

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar