Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de ongeschilde pompoen (zonder de zaadlijsten) in gelijke blokjes en de ui fijn. Schil de gember en rasp het fijn zodat je 1 eetlepel hebt. Was de rozijnen.
Koken
Meng 1 eetlepel van de olie met de geraspte sinaasappelschil, paprikapoeder, de gemalen koriander en de komijn. Meng de olie door de pompoen en doe dit in een pan. Smoor de pompoen in ca. 15 minuten gaar.
Breng de bouillon aan de kook.
Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de specerijen tot ze gaan geuren. Voeg de couscous toe en schenk de hete bouillon erbij. Roer de korrels los met een vork en laat de couscous met een deksel op de pan 10 minuten wellen.
Snijd de peper, platte peterselie en de koriander fijn. Meng tenslotte de gare pompoen, de peper, peterselie en de koriander door de couscous. Bestrooi met de geroosterde pompoenpitten.
Serveren
Ook lekker om te serveren met een yoghurtsaus; roer door wat milde yoghurt een uitgeknepen knoflookteentje en wat fijngehakte peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.