Receptinformatie
Koken
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de <a href="/producten/aardappelen" target="_blank">aardappels</a> in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant. Halveer de <a href="/producten/paprika" target="_blank">paprika’s</a> in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Bak de paprika’s circa de laatste 3 minuten met de chorizo mee.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de <a href="/producten/knoflook" target="_blank">knoflook</a> fijn. Snijd de courgette in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden circa 2 minuten. Voeg de <a href="/producten/courgette" target="_blank">courgette</a> toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is.
Verwarm de melk. Roer het courgettemengsel door de aardappels en pureer het geheel grof met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met de melk en roer de chorizo, met bakvocht en de paprika’s door de puree.
Pluk de blaadjes peterselie Pureer in een hoge kom olijfolie extra vierge, zongedroogde tomaten en de peterselie met een staafmixer fijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
Verdeel de Spaanse courgettestamppot met chorizo over borden en lepel de tomaten-peterselieolie erover.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.