Receptinformatie
Voorbereiding
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Snijd de <a href="/producten/bloemkool" target="_blank">bloemkool</a> in roosjes.
Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de <a href="/producten/bieslook" target="_blank">bieslook</a> fijn.
Koken
Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
Kook de bloemkoolroosjes circa de laatste 8 minuten met de aardappels mee. Giet af en stoom ze droog.
Verwarm de melk.
Pureer de aardappels en de bloemkool met een pureestamper en roer de melk en rozijnen erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Hak de walnoten grof. Rooster de walnoten circa 4 minuten in een droge koekenpan. Rasp de kaas en meng de kaas, kookroom en de nootmuskaat in een pan. Breng aan de kook. Kook de saus op laag vuur circa 4 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Roer af en toe door. Roer de walnoten door de kaassaus.
Serveren
Verdeel de bloemkoolstamppot over borden. Schenk er een beetje walnoten-kaassaus over en garneer met de rode uienringen en de bieslook.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.