Receptinformatie
Voorbereiding
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Schil en snijd de <a href="/producten/aardappel" target="_blank">aardappels</a> in gelijke stukken.
Maak de spruitjes schoon.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Koken
Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
Kook de <a href="/producten/spruiten" target="_blank">spruitjes</a> de laatste 8 minuten met de aardappels mee. Giet de aardappels en spruitjes af en stoom ze droog.
Rooster de cashewnoten circa 5 minuten in een droge koekenpan.
Pureer de aardappels en de spruitjes met een puree stamper en roer de melk erdoor.
Meng de cashewnoten en de rucola door de spruitenstamppot. Breng de stamppot op smaak met een beetje zout en peper.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de <a href="/producten/ui" target="_blank">ui</a> circa 5 minuten.
Schenk de balsamicoazijn en de rode wijn erbij en voeg de honing toe.
Breng rustig aan de kook. laat circa 15 minuten op laag vuur koken tot er een stroperige uiencompote ontstaat. Breng op smaak met een beetje zout.
Serveren
Verdeel de stamppot over borden en verdeel de rode uiencompote eroverheen. Snijd de fetakaas in blokjes en verdeel over de borden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.