Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de ui, en pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de <a href="/producten/venkel" target="_blank">venkel</a> in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de <a href="/producten/paprika" target="_blank">paprika</a> in reepjes.
Snijd de merquez worstjes in stukjes.
Koken
Schil de <a href="/producten/pompoen" target="_blank">pompoen</a>. Snijd de pompoen in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in gelijke stukken.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui, knoflook en de merquez worstjes circa 2 minuten. Voeg de pompoen, venkel en de paprika toe en bak circa 5 minuten. Ris en hak de rozemarijn fijn. Roer de tomatenblokjes en de <a href="/producten/rozemarijn" target="_blank">rozemarijn</a> door de groente.
Breng het geheel aan de kook en laat met deksel op de pan circa 5 minuten goed doorkoken. Roer de pasta door het groentemengsel. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper. Giet de pan leeg in een met olie ingevette ovenschaal en strooi de kaas erover. Bak de ovenschotel in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.