stomen

Frisse snijbonensalade met gegrilde tofu

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Snijd de snijbonen in grove schuine stukken. Kook de <a href="/producten/snijbonen" target="_blank">snijbonen</a> in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.

Pel en snipper de sjalotjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de mango. Snijd de helft van de <a href="/producten/mango" target="_blank">mango</a> in blokjes en houd de rest apart.

Meng in een kom de snijbonen, sjalotjes, knoflook, mangoblokjes, rasp van de citroen, sap van de citroen en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de snijbonensalade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

Koken

Leg de <a href="/producten/tomaat" target="_blank">tomaten</a> in de ovenschaal en besprenkel met een beetje olie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en pof de tomaten in de oven in circa 8 minuten.

Verwarm de grillpan. Snijd de tofu in plakken. Bestrijk de plakken tofu met olie. Bestrooi de plakken tofu met een beetje zout en versgemalen peper en gril ze circa 3 minuten per kant tot er een goudbruin grillstreepje ontstaat. Snijd het vruchtvlees van de overgebleven mango in grove stukken.

Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Meng in een hoge kom de halve mango, rode peper en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pureer het geheel met een staafmixer glad. Snijd de <a href="/producten/bosui" target="_blank">bosui</a> in ringetjes.

Serveren

Verdeel de frisse snijbonensalade, gepofte cherrytomaten en de gegrilde tofu over borden. Lepel de mango-dressing royaal over de tofu en bestrooi met de bosuitjes.