Receptinformatie
Koken
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes rondom in circa 15 minuten goudbruin en krokant. Halveer de <a href="/producten/peper" target="_blank">peper</a> in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in gelijke stukjes. Voeg de peper circa de laatste 2 minuten toe aan de krieltjes. Breng de krieltjes op smaak met een beetje zout.
Halveer de <a href="/producten/chinese-kool" target="_blank">Chinese kool</a> in de lengte, verwijder de kern en snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil en snijd de gember in gelijke stukken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de <a href="/producten/gember" target="_blank">gember</a>, knoflook en de kerriepoeder circa 3 minuten.
Voeg de Chinese kool toe en bak circa 4 minuten. Voeg de room toe en laat het geheel circa 6 minuten stoven tot de room ingekookt is. Snijd de <a href="/producten/bosui" target="_blank">bosuitjes</a> in ringetjes. Roer door de Chinese kool en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de zalm in 4 gelijke porties. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de zalm om en om in circa 6 minuten gaar. Schenk de sojasaus en de ketjap manis bij de zalm en beweeg de pan langzaam heen en weer. Schep de saus circa 2 minuten met een lepel constant over de zalm heen.
Serveren
Verdeel de aardappels, Chinese kool en de zalm over borden.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.