Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie

Meijs-Van Strien BV, Komkommerteler

Adres

Meijs-Van Strien BV

Wendelnesseweg-Oost 36, Sprang-Capelle 5161ZA,

Contact met de teler

Meijs-Van Strien BV

Anita en Jan Meijs doen samen met hun werknemers hun uiterste best om de bij Meijs-Van Strien BV geteelde komkommers dagelijks vers en smaakvol in de schappen van de supermarkt te krijgen. We hebben vijf vaste werknemers in dienst, die jaarrond de gewassen verzorgen. In het zomerseizoen werken bij ons tijdelijk tien werknemers om de komkommers te oogsten. Verder werken we veel met scholieren en studenten, om ook op zaterdag en zondag komkommers te kunnen oogsten.

Geschiedenis

Ons bedrijf startte al in 1950. Mijn vader Jan teelde destijds al Witte komkommers onder plat glas. Met Anita nam ik het bedrijf in 1988 over. In 1995 is een geheel nieuw bedrijf met een oppervlakte van 48.000 vierkante meter gebouwd. Er is nu sprake van een modern teeltbedrijf, dat voldoet aan alle voorwaarden om een goed en gezond product te kunnen leveren.

Toekomst

We gaan de komende jaren verder met het verbeteren van de productie en productkwaliteit. Op energiegebied zullen we wellicht nog wat veranderingen doorvoeren. Zo zullen we minder gebruik gaan maken van fossiele brandstoffen en steeds vaker overschakelen op andere energiebronnen, zoals zonne-energie en aardwarmte.

[textblock_highlight title=”Certificering” background=”grey” hide=””]

Elk jaar worden we gecontroleerd door SGS, om na te gaan of het bedrijf blijft voldoen aan de eisen van GlobalG.A.P. We zijn er trots op dat ze al ruim twintig jaar gecertificeerd zijn.

[/textblock_highlight]

Voedselveiligheid

Omdat de komkommers in een kas groeien en op substraat worden geteeld, zijn er veel minder gewasbeschermingsmiddelen nodig om plagen te bestrijden dan in het verleden. De meeste insecten worden door natuurlijke vijanden bestreden, zoals roofmijt en kwikstaartjes. Alleen schimmels worden, alleen als het nodig is, nog met gewasbeschermingsmiddelen bestreden. Dit gebeurt nauwkeurig, door goed opgeleide mensen en onder controle van onafhankelijke onderzoeksinstanties. Om energie te besparen maken we gebruik van warmtekrachtkoppeling. Met een eigen energiecentrale produceren we stroom voor drieduizend omliggende huishoudens. De warmte en CO2 die daarbij vrijkomen, gebruiken we om de kassen te verwarmen en de planten te voeden.