stomen

Hosk Growers B.V., Paprika

Adresgegevens

Hosk Growers B.V.
Vlaardingerhilseweg 10A
3237 LX VIERPOLDERS

Bekijk
op kaart

Adres

Hosk Growers B.V.
Vlaardingerhilseweg 10A
3237 LX VIERPOLDERS

Hosk Growers B.V.

Teler Peter Duyvesteijn trad in 2015 als firmahouder binnen het bedrijf. Sinds 2019 is hij de eigenaar van Hoskgrowers. Teler zijn zit in het bloed, want de vader van Peter was ook teler, ook van paprika’s!

De teelt

Het proces begint allemaal in november, wanneer de paprikaplanten gezet worden in steenwolmatten. Dan worden de touwtjes opgehangen, waar de paprikaplantjes aan vast komen te zitten. Wanneer de paprika’s aan de planten groeien, zijn ze altijd groen! Na een tijdje zal de rode kleur tevoorschijn komen. Wist je dat groene paprika’s onrijpe rode, oranje of gele paprika’s zijn?

Paprika’s hebben liefde en warmte nodig! En de teler geduld. Het duurt namelijk wel 4 maanden voordat er geoogst kan worden. Het oogsten begint halverwege maart en duurt tot eind oktober. Peter heeft 5 vaste medewerkers in dienst. Tijdens de periode van oogsten kan Peter wel wat extra handen gebruiken, en komen er ongeveer 8 seizoenswerkers bij.

“Wat zo leuk is aan paprika’s telen is dat je het hele proces van de natuur meemaakt. Een teler is blij als de plantjes gezet worden, als ze groeien en als er geoogst kan worden". Een teler is dus eigenlijk altijd blij!

Werkzaamheden

We doen bij Hoskgrowers alles zelf! Na het oogsten van de paprika’s worden ze op maat gesorteerd. Daarna verpakken we de paprika’s in kratjes of dozen. Een deel van de paprika’s gaat naar een snijderij, waar de paprika in bijvoorbeeld in een groentemix terecht komt.

Tip van de teler

Gevulde paprika’s met rijst of couscous zijn heerlijk! Je kunt ook gehakt toevoegen en andere groenten. Daarnaast is paprika ook makkelijk toe te voegen op de boterham. Eet veel paprika’s, daar word je groot en sterk van!

Paprika's zijn super gezond!
dsc_2691-2.jpg
dsc_2692-2.jpg
dsc_2682-2.jpg
dsc_2668-2.jpg
dsc_2734-2.jpg