Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie

F. van den Goorbergh, Andijvieteler

Adres

F. van den Goorbergh

Lage Aard 1A, Bavel 4854 NM,

F. van den Goorbergh

Frans, Christien en Stan van den Goorbergh telen bleekselderij, andijvie, spinazie, Chinese kool, salanova en lollo bionda op hun twee bedrijven in Bavel en Alphen. ‘Ik houd van het werk. Het is elke keer weer een uitdaging om een mooi product te leveren’

Geschiedenis

In 1991 heb ik, Frans, het tuinbouwbedrijf van mijn vader overgenomen wat destijds gevestigd was in Tilburg. Door uitbreiding van de stad Tilburg werden wij genoodzaakt om ons bedrijf ergens anders voort te zetten en dat werd Bavel. Je kunt dus wel zeggen dat het telen mij met de paplepel is ingegoten. En dat geldt ook voor onze zoons Stan van 24 jaar en Rens van 21 jaar oud. Zij gaan onze bedrijven ook overnemen. Eerst teelden we alleen in Bavel, maar sinds vorig jaar hebben we dus ook een bedrijf in Alphen. Op een gegeven moment hadden we te weinig ruimte en wilden we meer doen, dus dit was een perfecte oplossing.

Duurzaam

We doen ons best zo duurzaam mogelijk te telen. We proberen overal op te letten, waaronder het zo min mogelijk gebruiken van gewasbeschermingsmiddelen en bestrijdingsmiddelen. Wij planten en zaaien rassen die luisresistent en meeldauwresist zijn. Ook zijn we Global G.A.P. en met het Planet Proof keurmerk gecertificeerd. Wij proberen onze producten op een gezonde, eerlijke manier te telen op onze twee bedrijven die we zo modern en eigentijds mogelijk over willen geven aan onze zoons.

Gezond & eerlijk: daar gaan we voor!

Teelt

We telen momenteel op zo’n 30 hectare. We hebben één vaste medewerker in dienst en drie mensen die bij kunnen springen wanneer nodig. Onze Chinese kool kunnen we ’s winters bewaren en daardoor tot en met april leveren. De rest kan maar tot en met december; seizoenswerk dus.

Tip

Maak eens een lekkere salade van salanova sla of eikenbladsla, stukjes bleekselderij, gerookte kip, stukjes van een friszoete appel, fijngehakte walnoten en een zelfgemaakte dressing van olijfolie, witte wijn azijn en een theelepeltje mosterd.

Maak eens een lekkere salade van salanova sla of eikenbladsla!